Anvelope de iarna vs all-season

Daca tot vine sezonul rece, am zis sa dezbatem putin despre ce anvelope ar fi mai potrivite pentru această perioada: anvelope all season sau anvelope de iarna?  Ambele tipuri de anvelope au avantajele si dezavantajele lor, iar alegerea corecta depinde de nevoile si conditiile de conducere ale fiecarui sofer.

   Anvelopele de iarna


Aderenta excelenta pe suprafete alunecoase: Anvelopele de iarna sunt special concepute pentru a face fata temperaturilor scazute si conditiilor de drum dificile. Ele au o compozitie a cauciucului mai moale care permite o aderenta sporita pe suprafete umede, inghetate sau acoperite cu zapada.
Profilul si designul diferit: Anvelopele de iarna au un profil mai adanc si blocuri de cauciuc cu lama pentru a asigura o tractiune superioara pe zapada si gheata. Acestea au, de asemenea, caneluri mai largi pentru a indeparta apa si zapada topita si pentru a preveni acvaplanarea.

   Anvelopele All-Season

Practicabilitate: Anvelopele all-season sunt concepute pentru a oferi performanta acceptabila pe tot parcursul anului.

Performanta mai redusa: Deoarece sunt concepute pentru a functiona pe tot parcursul anului, anvelopele all-season nu pot oferi aceeasi aderenta pe zapada si gheata ca anvelopele de iarna specializate, acelasi lucru fiind valabil si pentru perioada calda, cand folosim anvelope de vara. Ele reprezinta un compromis in performanta pe timp de iarna.

   Daca folosesti masina doar ocazional – poate pentru calatorii scurte de cumparaturi, pentru a merge la serviciu sau pentru a-ti vizita prietenii in locatii urbane, schimbarea anvelopelor de doua ori pe an poate sa nu merite costul, timpul si efortul. Deci poti lua in considerare achizitionarea de anvelope all-season, atat timp cat vremea si conditiile in care mergi cu masina nu sunt extreme.

   De cealalta parte, atunci cand temperaturile nu sunt foarte prietenoase, iar ninsorile si gheata isi fac prezenta, cel mai sigur este sa optezi pentru anvelopele de iarna. Acestea iti ofera siguranta si performanta de care ai nevoie in perioada conditiilor meteo nefavorabile.

   In concluzie, alegerea tipului de anvelope de iarna trebuie facuta tinand cont de conditiile meteo din zona in care traiesti si de locurile in care conduci frecvent. Si nu uita, siguranta in trafic trebuie sa fie întotdeauna prioritatea principala 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×